November is nagyon eseménydús hónap volt, rengeteg edzés és mérkőzés volt, amelyek során tovább fejlődtek játékosaink. Lássuk, hogyan értékelték edző kollégáink az ősz utolsó heteinek munkáját.

U7 (2016/2017)

Novemberben sokat foglalkoztunk az 1:1 elleni játékkal és a támadások befejezésével. Nagy hangsúlyt fektettünk a sok érintésszámmal járó játékokra. A Bozsik Tornán betegség miatt csak egy fővel tudtunk kiállni, de Márk így is ügyesen, bátran helytállva képviselte az egyesületet.

Rehó Zsolt, utánpótlás edző

 


 

U8 (2015)

Izgalmas hónapon vagyunk túl. Bozsik Fesztivál, futsal, MTK Partneregyesületi torna, edzőmérkőzés színesítette a napjainkat. Büszkén mondhatom, hogy mindenhol remekül helytállt a társaság. Az edzéseken gyakoroltakból nagyon sok dolgot kaptam vissza ezeken a mérkőzéseken. Jó volt látni a lendületes labdavezetéseinket, a remek cseleket, a támadásaink hatékonyságát és szerencsére a védekezéskor is egyre figyelmesebben vagyunk jelen, aminek köszönhető talán, a remek kapusteljesítmény mellett, hogy a partneregyesületi torna csoportmeccsét kapott gól nélkül hoztuk le. A hétvégén pedig az is eldőlt, hogy a futsal sorozatban veretlenül teljesítettünk. Persze ezek jól hangzanak és kell a sikerélmény a gyerekeknek, de engem, mint edzőt az tett büszkévé, ahogyan ezeket a mérkőzéseket minőségi tartalommal tudták megtölteni focistapalántáink. Csak így tovább! Hajrá ASI!

Zsimala György, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgás - 2022. novemberi összefoglaló - U8

 


 

U9 (2014)

Az elmúlt hónapban is futsaloztunk és Bozsik Tornán vettünk részt, amelyek elég jól sikerültek. Jól játszottunk és sok gólt sikerült lőni. A korosztályban sajnos továbbra is elég kevesen vagyunk, de ennek ellenére dolgozunk, folytatjuk a munkát. Továbbra is igyekszünk minél több labdás feladatot csinálni: épp az irányváltások, passzok és labdaátvételek gyakorlása folyik. Ezek mellett gyakoroljuk a 2:1 és 3:3 elleni játékokat. Egyelőre jól haladunk a jelenlegi kisebb kerettel, és reméljük, hogy tavasszal már többen leszünk majd.

Csányi Zoltán, utánpótlás edző

 


 

U10 (2013)

November hónap is a többi hónaphoz hasonlóan nagyon tartalmasra sikeredett. Részt vettünk több Bozsik Tornán, futsalon és Kölyökligán is. Az MTK Partneregyesületi tornára is ellátogattunk, ami nagyon hasznosnak bizonyult. Rengeteg labdatartós játékot csináltunk, célunk a szélességi és mélységi játék gyakorlása volt. Az edzéslátogatottság is megfelelő volt a hónapban.

Nagy Kristóf, utánpótlás edző

 


 

U10&11 Grassroots (2012/2013)

November hónap első felében főleg átadásokat és az első érintéseket gyakoroltuk edzésről edzésre. A hónap felétől pedig labdavezetések, cselek, illetve labdaérezékelést fejlesztő feladatok voltak, amelyek során a srácok próbálták a százszázalékot ki tenni a pályára. Egy nagyszerű hónapon túl vagyunk. Csak így tovább srácok!

Komlódi Marcell, utánpótlás edző

 


 

U11 (2012)

A hónapban több jelenésünk is volt: egy alkalommal a Kölyökligán, kétszer Bozsik Tornán, két futsal fordulón és az MTK Partneregyesületi tornán. A Kölyökligán mindkét mérkőzést megnyertük ezzel bebiztosítottuk magunkat jövőre a kőkemény felsőházba. A Bozsik Tornákon hullámzó teljesítményt nyújtottunk, ezért ezzel nem feltétlenül voltam elégedett. Sokszor nem tudtunk ritmust váltani a nálunk jóval gyengébb ellenfelek ellen. A két futsal forduló is vegyesen alakult, még ha itt tényleg nagyon erős csapatokkal csatáztunk is, lehettek volna szorosabbak a mérkőzéseink. Ebben már a tavaszi idényben komolyabb fejlődést várok a csapattól.

A hónap legnagyobb pozitívuma az MTK által szervezett Partneregyesületi torna volt, amelyen az ötcsapatos csoportból második helyen jutottunk tovább és játszhattunk a bronzéremért. A torna legjobb kapusa pedig Sásik Áron lett.

Csontos Ádám, utánpótlás edző

 


 

U12&13 Grassroots (2010/2011)

A novemberi hónapban is sok mérkőzésünk volt, amelyeken a srácok próbálták a legjobb teljesítményüket nyújtani, mind nagypályán, mind a futsal pályán is. Az edzéseken főleg a kisjátékokat gyakoroltuk és a létszám feletti támadásokat, védekezéseket gyakoroltuk. Az edzés látogatottság sajnos kicsit visszaesett ebben a hónapban, de a létszám így is megfelelő a minőségi edzésmunkához. Összességében az egész hónapban nagyon jó edzésteljesítményt nyújtottak a fiúk.

Komlódi Marcell, utánpótlás edző

 


 

U13 (2010/2011)

Csapatunk 13 mérkőzésen szerepelt ebben a hónapban. A mérleg 7 győzelem és 6 vereség. Novemberben került sor a legkomolyabb kihívást jelentő összecsapásainkra mind a futsal bajnokságban, mind a 3/4 pályás bajnokságokban. A kötelező győzelmeket szállította a csapat, de azokon a mérkőzéseken, amelyeken nem mi voltunk az esélyesek, nem tudtuk borítani a papírformát. A futsal bajnokságban játékban és helyzetek számában közelebb voltunk ellenfelünkhöz, de a 3/4 pályás bajnokságban nagyobb volt a különbség, igaz, ott 1-2 évvel idősebb ellenfelek is voltak a riválisaink között. Az edzéslátogatottság megfelelő 79%-os volt a hónapban, de ebben sérülések és betegségek is szerepet játszottak.

Brunovszky Dávid és Nagy Kristóf, utánpótlás edzők

 


 

U14 (2009)

A hónapban véget értek a 3/4 pályás mérkőzések. Sajnos kétszer is buktunk, így lépéshátrányba kerültünk tavaszra. Viszont az utolsó forduló eredményével valamit azért szépítettünk a záráson. A futsal mérkőzéseken helyenként egyre szebb játékot tudtunk bemutatni, több egyéni vállalással. Itt az eredmény teljesen elhanyagolható, a heti edzésfeladatok alapján vannak célok a mérkőzéseken, amelyeket rendre tudunk is teljesíteni. Az edzéslátogatottság erősen visszaesett, ami azért meglátszott a játékunkon is. Januártól mindenkinek többet kell beleadni, hogy szép tavaszi szezont tudjunk produkálni.

Gősi Viktor, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgás - 2022. novemberi összefoglaló - U14

 


 

ASI DSE Kapusok

Ez a hónap is eltelt egyesületünk kapusai számára. A kapustechnika fejlesztése mellett próbáltuk mérkőzéshelyzetekben is megnézni, hogy mennyi minden ragadt rájuk a technikai részekből. A mérkőzéseket tekintve ez a hónap is mozgalmas volt, rengeteg mérkőzésen vettek részt a kapusaim. Ki kell emelni azonban, hogy ebben a hónapban több korosztállyal is részt vettünk az MTK Partneregyesületi Tornán, ahol Sásik Áron (U11) és Klész Kíra (U8) révén a torna legjobb kapusa elismerést sikerült bezsebelni. Az út néha rögös ugyan, de hosszútávon meg fogja hozni a sikert! Csak így tovább kapusok!

Détári István, kapusedző

 


 

Mentáltréning

Október 10. és november 21. között hét alkalommal dolgoztam az U11-es csapat 5 játékosával a mentáltréning keretei között. Egy alkalom időtartama 45-50 perc volt. A tréning alkalmak könnyedén zajlottak, megtaláltuk a közös hangot. A kérdésekre tartalmas válaszokat kaptam, amikből megismertem az egyes játékosok egyéni és a csapaton belüli helyzetét is. Nyitottak voltak, nem éreztem rajtuk a feszélyezettséget, bátran nyilatkoztak. Kialakult az alapvető bizalom, amire a későbbiekben kölcsönösen tudunk építeni.

A csoportos beszélgetések alkalmával a következőket tapasztaltam: a társaság minden tagja nyitottan és feszélyezettség nélkül beszélt a személyes és a csapata helyzetéről. Pozitívum számomra, hogy reálisan látják a helyüket a jelen valóságában. Jó hangulatot sikerült kialakítani az találkozások alkalmával. A beszélgetések végén megjelöltem a következő alkalom témáját. Folyamatos érdeklődést mutattak és az alkalmak előrehaladtával egyre tudatosabbá vált bennük a tréning, mint tényező.

A mentáltréning célja az volt, hogy ebben a fiatal korban megismerkedjenek az alapokkal, ami a későbbiekben a mentális és testi fejlődésben a segítségükre lehet. Ezekkel az ismeretekkel már ügyesebben és tudatosabban fognak tudni reagálni az adott helyzetekre és ez támogatni fogja őket a sportban kitűzött céljaik elérésében.

Varga János, mentáltréner