Kövecses Imre bekerült az MKSZ Komplex Tehetséggondozó Programjába

Mi is az MKSZ Komplex Tehetség Programja?

A Magyar Kézilabda Szövetség Komplex Tehetség Programja egy olyan lehetőség, amely a sportágban lévő tudásanyag és társadalmi kapcsolatok felhasználása révén segíti az ifjú sportolókat karrierjükben és tanulásukban egyaránt.

A program lényege, hogy a bekerült 6. osztályos gyerekeket három éven át folyamatosan, egymásra épülő, főleg egyéni képzések keretében képezzük, fejlesszük a középiskolai tanulmányaik megkezdéséig. A program nem csapatban gondolkodik, hanem az egyénre koncentrál és fejleszti azt. Célkeresztben a képesség fejlesztése és a technikai tudás magasabb szintre történő emelése.

(Forrás: https://www.mksz.hu/komplex-tehetseg)

Büszkeségünk, Kövecses Imre

Mérkőzéseken mutatott kiváló teljesítménye és edzésmunkája alapján kézilabdázónk, Kövecses Imre meghívást kapott az MKSZ Komplex Tehetség Programjába és a kiválasztón mutatott sikeres teljesítményének köszönhetően bekerült a programba. Gratulálunk neki!

Edzője, Bokros Tamás véleménye:

Imi 6 évesen kezdett el kézilabdázni és 2017 óta erősíti az ASI-t. Igazi kézilabdás családból jött, hiszen a Vasasban játszó nővére, Zoé is az ASI-ban nevelkedett hosszú évekig.

Imi jelenleg az U13-as fiú csapat csapatkapitánya és az U14-es kiemelt bajnokságban játszó csapatnak is meghatározó tagja. Több poszton is nagyszerűen teljesít, saját korosztályában irányító poszton és a nagyobbaknál szélső posztokon is remekül megállja a helyét. Úgy gondolom, technikailag kiemelkedik a korosztályából, nagyon agilis, kiválóan cselez és nagyon sokoldalúan lő talajról, felugrásból és beugrásból is. Mindemellett „óriási szíve” van, mindig hajt, bátran megy előre és küzd a pályán. Minden edzésre nagy lelkesedéssel és jókedvűen jön, nagyon elkötelezett a kézilabda sport iránt. Rendkívül büszke vagyok rá és örülök, hogy a tanítványom lehet!

Sok sikert kívánok neki a tehetséggondozó programhoz, remélem, hozzá fog járulni az egyéni fejlődéséhez és az ott tanultakat a jövőben is tudja majd kamatoztatni!