Havi összefoglaló - Labdarúgó Szakosztály - 2022. szeptember

Szeptember nem csak az iskola, hanem a 2022/23-as szezon valódi kezdetét is jelenti. Ennek megfelelően már minden korosztályban folyik a munka, és sok-sok megmérettetés várt csapatainkra: elindultak a Bozsik Fesztiválok és Tornák, a BLSZ szervezésében rajtoltak a bajnokságok háromnegyed pályán és futsalban is, valamint a Kölyökliga sorozat is beindult.

U7 (2016)

Szeptemberben elkezdődött a munka a legkisebb korosztályban is, egyelőre meglehetősen visszafogott létszám mellett. A résztvevők munkájával elégedett vagyok, nagyon jó volt a gyerekek hozzáállása a feladatokhoz. A Bozsik Tornán lehengerlően játszottunk, kevés csapat tudta felvenni velünk a versenyt.

Rehó Zsolt, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgás U7 202209

 

U8 (2015)

Az augusztushoz képest szépen megnőtt a létszámunk. Az edzéseken rengeteg érintésszámmal dolgoztunk, a fő hangsúly a labdavezetések, irányváltások és cselek elsajátításán volt. A srácok szorgalma az első edzőmérkőzésen és a Bozsik Fesztiválon is megmutatkozott, bátran és nagy akarattal vetették bele magukat a küzdelmekbe. Jár a gratuláció, csak így tovább!

Zsimala György, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgás U8 202209

 

U9 (2014)

Most szeptemberben kerültem az U9-es csapathoz, igyekeztem megismerkedni a srácokkal. Sokat gyakoroltuk az elmúlt hónapban a labdaérzékelős feladatokat, játszottunk egymás közötti meccset és felkészülési mérkőzést is az Eötvös SE csapatával, valamint részt vettünk a Bozsik Tornán. Ahhoz képest, hogy még csak pár hete dolgozunk együtt a gyerekekkel, jól sikerültek a mérkőzéseink, megmutattuk az edzéseken tanultakat. Tovább folytatjuk a megkezdett munkát, hogy minél jobban szerepeljünk az elkövetkező versenyeken.

Csányi Zoltán, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgás U9 202209

 

U10 (2013)

Szeptember már sokkal tartalmasabban telt, mint az előző hónap. Az edzéslátogatottság ismét visszaállt a megszokottakhoz. Több Bozsik Tornán, Kölyökligán vettünk részt, valamint edzőmérkőzéseket is játszottunk a Puskás Akadémia, az Eötvös SE és a BVSC csapatai ellen. Nagy hangsúlyt fektettünk az első érintő, passzok és a két, három, négy játékos együtt mozgására.

Nagy Kristóf, utánpótlás edző

 

U10&11 Grassroots

Szeptemberi hónap eleje még nehezen indult, mert nem voltunk még olyan sokan a hónap elején, de szép lassan mindenki visszatért. A hónapot főleg labdaérzékelő és fejlesztő feladatokkal kezdtük, hogy mindenki újra megszokja a labdát. A hónap második felében pedig már a passzolásokat is gyakoroltuk és különböző feladatokat is. Összeségében ez a hónap az ismétlésről szólt és az összeszokásról, mert jöttek azért új arcok is.

Komlódi Marcell, utánpótlás edző

U11 (2012)

Sajnos sokkal többet vártam a szeptembertől, hiszen az augusztusunk igazan jól sikerült. Kölyökliga meccseken négy mérkőzés után egyelőre csak 3 pontunk van (igaz, a legerősebb 3 ellenfelet letudtuk). A Bozsik Tornákon lehetőséget kaptak, akik a Kölyökligán nem mindig tudtak részt venni és ott szépen bizonyítottak is szeptemberben.  Az edzések látogatottsága lehetne jobb is, sajnos sok a betegség mostanában.

Csontos Ádám, utánpótlás edző

 

U12&13 Grassroots

A nyaralások után mindenki sikeresen visszajött a focipályára, ahol egyből nagy létszámmal kezdődtek meg az edzések. Volt nagyon sok új érkező, akik elég hamar be tudtak illeszkedni a társaságba. Az edzések főleg a passzolásokról, illetve a labda átvételekről szóltak, hogy mindenkinek visszatérjenek az emlékek. Mérkőzés sajnos nem volt olyan sok, eddig összesen 2 meccset tudtunk játszani a BLSZ U13 háromnegyedpályás bajnokság 8. csoportjában, illetve egy futsal meccset, ahol látszottak még a hiányosságok. De folyamatos edzések azért vannak, hogy ezeket kijavítsuk és egyre jobbak legyünk.

Komlódi Marcell, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgás U12 13 Grassroots 202209

 

U13 (2010/2011)

Szeptemberben minden fronton megkezdődtek a küzdelmek az U12/13-as korosztályban, ami összesen 8 tétmérkőzést jelentett a hónapban a BLSZ U13-as és U14-es bajnokságban, valamint az U13-as BLSZ futsal bajnokságban, emellett pedig még egy edzőmérkőzést is játszottunk. Eredmények tekintetében jól teljesítettek a srácok, hiszen a 9 mérkőzésből 7 győzelem és mindössze 2 vereség volt a mérleg. Az edzésekbe szeptemberben már azok is becsatlakoztak, akik a nyári felkészülést kihagyták, vagy csak részben vettek részt rajta, valamint érkeztek új játékosok is, így a csapat összecsiszolódása még tart és a játékosok nagyon különböző erőállapotban és formában vannak. Az edzéslátogatottság 75% volt a hónapban. A mérkőzéseken a játék javuló tendenciát mutat és ezt szeretnénk továbbra is fenntartani.

Brunovszky Dávid és Nagy Kristóf, utánpótlás edzők

ASI DSE Labdarúgás U13 202209

 

U14 (2009)

Szeptember hónapra végre megnőtt az edzéslátogatottság mértéke, így neki tudtunk látni érdemben az edzéseknek. Tavaly rengeteg labdakihozatal volt az edzéseken, ehhez gyakoroltunk szélességben védelmi vonal áttörésére variációkat a hónapban. A srácok egyre jobban ráéreztek a dologra, ahogy haladtunk előre. A mérkőzéseken már nem csak és kizárólag a pálya közepét ismerjük, rengeteget támadunk a széleken. Egyre több és több jó döntést hozunk szorongatott helyzetben is. Örülök a fejlődésnek és annak is, hogy ez eredményekkel is párosul.

Gősi Viktor, utánpótlás edző

ASI DSE Labdarúgás U14 202209

 

ASI DSE Kapusok

Az előző hónaphoz képest szinte teljes létszámmal tudtuk megkezdeni a rendes edzéseket a kapusokkal. Míg a hónap elején az alap kapustechnika volt a fő téma, U10-tól U13-ig a szélre érkező lövések hárítása is terítékre került, az U14-ben pedig mérkőzéshelyzetben próbáltunk változtatni dolgokon. A bajnoki mérkőzéseken, illetve futsalon kezdenek alakulni a dolgok, de tudjuk jól, hogy egy rögös úton vagyunk, amin sok-sok önbizalom fog átvezetni minket a jó útra!

Détári István, kapusedző