Az ASI DSE Büszkesége - Farkas Balázs Zoltán

Farkas Balázs Zoltán

Született: Budapest, 2006. 04. 26.
Jelenlegi egyesület: III. Kerületi TVE
Poszt: csatár

Következő büszkeségünk Farkas Balázs Zoltán, akit első edzője, korábbi munkatársunk, Pettkó Balázs mutat be röviden:
Balázst egy nagyon szorgalmas és lelkes gyermekként ismerhettük meg, akit már öt évesen elragadott a labda szeretete. Rettentő technikás, gólérzékeny támadó, aki mindkét lábát jól használja. Az Angyalföldi Sportiskolában eltöltött évei folyamán a jó rugótechnikájának köszönhetően számtalan gólt szerzett, több tornán, illetve a kispesti futsal bajnokságban gólkirályi címet ért el.

Közös emlékeink: Pittentalcup (Ausztria) 1. hely, Intersport Youth Football Festival (Kaposvár) 2. hely.

Többéves sportági alapokkal a háta mögött sportiskolánkból a III. kerületbe igazolt, ahol a befektetett munkának köszönhetően Balázs bemutatkozhatott 16 évesen a III. Kerületi TVE NB 3-as felnőtt csapatában. Balázs, bízunk benne, hogy eléred az álmaid a sportágadban. Sok sikert kívánunk hozzá!

Mikor, hány éves korodban kezdtél focizni?

2011 szeptemberben, öt és fél évesen kezdtem focizni.

Mikor és mely egyesületekben játszottál ez idáig?

2011-ben az ASI-ban kezdtem el focizni és 2018 nyarán igazoltam el a III. Kerületi TVE-be, ahol jelenleg is játszom.

Melyek voltak a legfontosabb mérföldkövek/fordulópontok az eddigi pályafutásodban?

Az első mérföldkő az ASI-ban volt, amikor 5 évesen elmentem az első edzésemre, mert itt ismerkedtem meg a focival és minden alapot itt tanultam meg. A második nagy mérföldkő a TVE-be való igazolásom volt, ahol már a nagypályás futballal folytattam a pályafutásomat. A következő és egyben szerintem a legnagyobb mérföldkő a karrieremben EDDIG, amikor idén nyáron a TVE felnőtt csapatával tölthettem a felkészülési időszakot és az első bajnokin be is mutatkozhattam az NB3-ban.

Minek, kinek köszönheted, hogy eddig jutottál labdarúgásban?

A legtöbbet a szüleimnek köszönhetem, hiszen tőlük kapom a legtöbb segítséget a mai napig, mindig támogatnak mindenben és mellettem vannak. Rengeteget köszönhetek Pettkó Balázsnak, aki az első edzőm volt az ASI-ban. Ő tanított meg a foci alapjaira és a játék szeretetére. Sokat köszönhetek még Vermes Krisztiánnak, aki 3 évig volt az edzőm a III. Kerületi TVE-ben és vele nyertem meg az első bajnoki címemet. Köszönetet mondhatok az egyéni edzőimnek is, különösen a futó edzőmnek, akivel lassan 4 éve dolgozunk együtt. De rengeteget köszönhetek magamnak is, mert kitartó vagyok és elszánt.

Milyen emlékeid vannak az ASI-s évekről?

Rengeteg jó élményem van az ASI-ból, hiszen itt szerettem meg a focit, sok barátot szereztem innen. De a legjobbak mégis talán a több napos, ottalvós tornák voltak, ahol többször is kiváló eredményt értünk el. Szerencsére végig nagyon jó csapatom volt. A hangulat és az összetartás a gyerekek, a szülők és az edzők között mindig szuper volt.

Miért ajánlanád másnak is a focit, mint választható sportágat és miért ajánlanád, mint egyesületet az ASI-t?

Szerintem ez a legszebb játék a világon, élvezet ezt csinálni. Emellett számos dologra megtanít, pl. küzdeni az álmaidért, a fegyelemre, alázatra és még sok-sok dologra. Az ASI szerintem Budapest egyik legjobb nevelő egyesülete, itt biztos lehetsz benne, hogy mindent megtanítanak, amire a későbbi pályafutásod alatt szükség lehet. Remek a hangulat az edzéseken, jó, barátságos edzők vannak. Az edzések mellett rengeteg meccset is játszanak nagyobb csapatok ellen is vagy akár nemzetközi tornákra is eljuttatják a játékosokat.