Az ASI DSE Büszkesége - Haffner Alfréd János

Haffner Alfréd - Puskás AkadémiaHaffner Alfréd János

Született: Budapest, 2003. 05. 08.
Jelenlegi egyesület: Puskás Akadémia
Poszt: szélső támadó / védő

Frédi több mint 3 évig erősítette a 2003-as korosztályt. Villámgyors, technikás szélső, aki mindkét lábát jól használta, érkezése után hamar beilleszkedett és az itt kapott bizalomnak köszönhetően meghatározó tagja lett a csapatunknak. Számos közös emléket szereztünk ez idő alatt. Az egyik legnagyobb sikerünk volt, amikor Ausztriában veretlenül nyertünk tornát, ahol a csoportban az olasz Fiorentinát előztük meg, majd a döntőben az osztrák Strum Graz ellen (akik addig gólt sem kaptak a tornán) 1-0 arányba nyertünk Frédi góljával, ráadásul a gólkirály címet is ő nyerte. Az itt töltött idő alatt szorgalmas, lelkes játékost ismertem meg benne és ez még szerencsére most is így van. Az ASI-ból a Puskás Akadémia csapatához távozott, ahol szintén megállta a helyét, a korosztályos csapatok után a második számú felnőtt csapatban is bemutatkozott. Most kezdi meg felnőtt karrierjét és a 2022/2023 szezonban az NB III-as Bánk-Dalnoki LA csapatát fogja erősíteni.

Mikor, hány éves korodban kezdtél focizni?

7 éves koromban kezdtem el focizni, mert egy edző felfigyelt rám egy iskolai kiválasztó alkalmával. Megtetszett neki a gyorsaságom és próbajátékra hívott.

Mikor és mely egyesületekben játszottál ez idáig?

A Vasas Kubala Akadémián kezdtem el a focit, ahol 2013-ig voltam, majd az Angyalföldi Sportiskola és DSE-ben játszottam egészen 2016-ig. Innen igazoltam át a Puskás Akadémiába, ahol jelenleg is nevelkedem.

Melyek voltak a legfontosabb mérföldkövek/fordulópontok az eddigi pályafutásodban?

Az első mérföldkőnek a Vasasba kerülésemet tekintem, mert itt ismerkedtem meg a labdarúgással és sajátítottam el az alapokat. A következő nagy mérföldkő az volt számomra, amikor a Dinamo Star csapatához kerültem. Itt tudtam kamatoztatni a már megszerzett tudásomat és emellett rengeteg segítséget és támogatást kaptam az egyesülettől. Nagyon sok tapasztalatot szereztem, sokat tanultam és fejlődtem az évek alatt. 2016 újabb fordulópontot hozott számomra, mivel ekkor igazoltam át a Puskásba, ahol jelenleg is focizom. Itt is tovább tudtam kamatoztatni a már megszerzett tudásomat, nagyon jó és felkészült stáb segített ebben. A mostani 2022-es év is tartogat számomra még komoly feladatokat, döntéseket, hiszen most az utánpótlásból kell a felnőtt fociba beilleszkednem.

Minek, kinek köszönheted, hogy eddig jutottál labdarúgásban?

Elsősorban Nagy Norbertnek köszönhetem, mert ő indított el engem ezen az úton, segített engem végig az eddigi pályám során. Figyelemmel kísért, támogatott és minden csapatomnál mellettem állt edzőként is. Rengeteget köszönhetek Takács Gábornak, aki mindig mellettem áll, segít mindenben, támogat engem a mai napig. Figyelemmel kíséri a mindennapjaimat, és tanácsokkal is ellát, ha szükségem van rá. A Puskás Akadémiánál elsősorban a volt vezetőedzőmnek, Székely Gábornak, és másodedzőmnek, Szemerédy Koppánynak köszönhetek sokat. Sok olyan helyzetbe kerültem, ahol a szüleim támogatása nélkül nem tartanék ott, ahol most tartok. Sok fájdalom és csalódás volt a pályafutásomban, amin nélkülük nem tudtam volna túllépni. Kitartás és lemondás nélkül nem lehet érvényesülni.

Milyen emlékeid vannak az ASI-s évekről?

Nagyon sok szép emlékem van az ASI-s évekről. A családias hangulat mellett a rengetek edzés, edzőmérkőzés, bajnoki mérkőzés, torna. Táborok, hosszú buszutak külföldre, ahol nemzetközileg elismert csapatok ellen mérhettük össze a tudásunkat. Szerencsém volt találkozni ismert emberekkel, akik a foci világában tevékenykednek. Ezek az élmények kárpótolják a sok lemondást és az esetleges kudarcokat.

Miért ajánlanád másnak is a focit, mint választható sportágat és miért ajánlanád, mint egyesületet az ASI-t?

Azoknak ajánlom a focit, akik szeretnek csapatban játszani, csapatként gondolkodni és szeretnek győzni. A foci megtanít küzdeni, megtanítja a fájdalmat elviselni és a sikert feldolgozni. A labdarúgás egy olyan sport, ahol az egyénen felül kell kerekedni és csapatban kell megtenni mindent a győzelemért. Ez a sport nem csak fizikailag fejleszt, hanem mentálisan is erőssé tesz. Én nyugodt szívvel ajánlom az ASI-t, mint nevelő egyesületet, mert egy tökéletes kiinduló alapot ad a növendékeknek amellett, hogy rengetek csapat ellen tudnak játszani.