Nagyváradi Dominik MOL FehérvárNagyváradi Dominik

Született: Budapest, 2003. 07. 03.
Jelenlegi egyesület: MOL Fehérvár
Poszt: középpályás

Nagyváradi Dominik hamarosan 19 éves lesz, már egy igazi felnőtt fiatalember. Első edzői, Zsimala György és Szentkatolnay Miklós még kisiskolás korából ismerik. Tehetsége már nagyon korán megmutatkozott, méltán bíztak benne, hogy a kisfiú a kis egyesületekből egyszer egy nagy hazai klub játékosa lesz. Domi mindig is nagyon szívós, hajtós játékos volt, sokat küzdött, hogy jobb és még jobb legyen. Ennek köszönhetően is került Magyarország egyik meghatározó klubjának akadémiájára, ahol a sok nehézség ellenére mindenben helyt állt!

Mikor, hány éves korodban kezdtél focizni?

Ötéves koromban kezdtem focizni az óvodában. Nagyon megtetszett ez a sport és az edzők szerint jól is csináltam.

Mikor és mely egyesületekben játszottál ez idáig?

A Baráti Bőrlabda FC-ben kezdtem, majd 2014-ben átigazoltam az ASI Dinamo Star SE csapatához. Az ASI-s évek után, három évvel ezelőtt kerültem a MOL Fehérvárhoz.

Melyek voltak a legfontosabb mérföldkövek/fordulópontok az eddigi pályafutásodban?

A legnagyobb lépés az volt, hogy Fehérvárra igazoltam. Itt belekerültem egy olyan csapatba, ami egy teljesen más világ. Az edzések sokkal keményebbek, sokkal nagyobb a követelmény.

Minek, kinek köszönheted, hogy eddig jutottál labdarúgásban?

Elsősorban a szüleimnek és a családomnak köszönhetem, akik mindenben segítettek, hogy elérjem a céljaimat. Edzésekre, meccsekre vittek, támogattak a céljaim elérésében. Másodsorban nagy köszönet az edzőimnek: Zsimala Györgynek, aki megtanított a foci alapjaira, fejlesztett és bízott a képességeimben; Takács Gábornak, aki az ASI-nál nagyon sok lehetőséget adott a játékra; Simek Péternek, aki megtanította milyen kemény is tud lenni, ha egy nagyobb csapathoz igazolsz és Vajda Gusztávnak, aki bízik bennem és motivál.

Milyen emlékeid vannak az ASI-s évekről?

Nagyon sok emlékem van az ASI-s évekből. Nagyon sok külföldi tornán vettünk részt, lehetőségünk volt Angliában olyan csapatok utánpótlásaival játszani, mint a Manchester City, a Liverpool vagy épp a Leeds United. Az ASI-s évek alatt meghívást kaptam a West Ham United-től egy próbajátékra. Ez örök emlék számomra. Mégis a legjobb emlék, hogy annak a csapatnak a tagja voltam. A csapattársakkal, a szülőkkel, az edzőkkel egy összetartó közösséget alkottunk.

Miért ajánlanád másnak is a focit, mint választható sportágat és miért ajánlanád, mint egyesületet az ASI-t?

Sok mindenre megtanított, mint például alázatra, a sport tiszteletére, a foci szeretetére. Az edzések mindig jó hangulatban telnek. Nincs eredmény kényszer. Nagyon sok játéklehetőséget kap mindenki, aki komolyan veszi az edzéseket.