Labdarúgás - Felkészülési mérkőzésen vettünk részt a Csata Iskola csapata ellen

2022. 04. 28-án U10-es és U11-es labdarúgó csapataink felkészülési mérkőzésen vettek részt a Csata Iskola csapata ellen. Détári István, aki az ASI DSE kapusedzője és egyben a Csata utcai Iskola Labdarúgó Sportszakági edzője is, így értékelte a mérkőzést:

Kedves Szülők!

2022. 04. 28-án lejátszotta első hivatalos mérkőzését az iskolai csapatunk ebben a tanévben. Ellenfelünk az Angyalföldi Sportiskola vegyes csapata volt, ahol voltak 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben született gyerkőcök, többen közülük hozzánk hasonlóan nemrég kezdek el focizni. Az én kis csapatomban jobbára 2011-es és 2012-es születési gyerkőcök voltak, de volt 2013-ban született játékos is. Ehhez az iskolai csapathoz csatlakozott a mai napon egyik kis ügyes 2012-es kapusom, Szűrös Csabika, így volt teljes a csapatunk.

Magáról a mérkőzésről:

3×20 perces mérkőzést játszottunk, ahol folyamatosan forgatva a csapatot próbáltunk meg helytállni. Az első 20 perc a kezdeti félelem és a stressz leküzdéséről szólt, nagyon látszódott a srácokon, hogy legtöbbüknek ez volt az első mérkőzése. A második 20 percben már kezdtünk helyrerázódni, egyre többen próbálkoztak az órákon tanultak megvalósításával, hol több, hol kevesebb sikerrel. Az utolsó 20 perc volt szerintem a legjobb, ott még több volt a próbálkozás, illetve nagyon komoly alázatot és hozzáállást mutattak be a srácok, kúsztak-másztak egymásért, a csapatért.

Hozzá kell tenni, hogy Csabikám kapusteljesítménye nélkül nem lett volna ilyen szoros mérkőzés, hiszen amit ma leművelt a kapuban, néha már a szenzációs kategóriába tartozott. Támadásban, amit mutattak a srácok, nagyon pozitív volt számomra, több nagyon jó teljesítményt láttam, de mindenki nagyon ügyes volt, és hihetetlenül büszke vagyok rájuk! Az eredményt leírom, bár ahogyan nekik is mondtam, nem ettől lesznek jobb vagy rosszabb játékosok, szóval csak tájékoztató jellegű: ASI vegyes – Csata Suli: 5 – 6.

Végül, de nem utolsó sorban hozzátok szólok, szülők! Hatalmas köszönettel tartozom, hogy egy ilyen délutáni programon részt tudtak a srácok venni, elhoztátok őket. Nem lett volna kötelező, de szinte kivétel nélkül mindenki itt volt. Nagyon jó volt hallani, ahogy biztattátok őket, ahogy tapsoltátok őket minden egyes gólnál, illetve a mérkőzés végén. Dicsérjétek meg őket otthon, mert megérdemlik a mai teljesítményük után. Köszönöm, hogy megfogadtátok az útmutatásomat, és nem akartatok plusz taktikai dolgokat mondani nekik. Örülök annak, hogy ennyire támogatjátok őket, és szeretném, hogy továbbra is segítsétek őket, bármerre is viszi majd őket az útjuk. Még egyszer, nagyon szépen köszönöm nektek, hogy elhoztátok őket!

Hajrá Csata Suli! Hajrá ASI DSE!

Üdvözlettel,
Détári István
ASI DSE kapusedző, Csata utcai Iskola Labdarúgó Sportszakági edző