Az ASI DSE Büszkesége - Barkász Hanna Jázmin

Barkász Hanna Jázmin, az ASI DSE büszkeségeBarkász Hanna Jázmin

Született: Budapest, 2009. 11. 24.
Jelenlegi egyesület: Ferencvárosi Torna Club
Poszt: középpályás

Hanna 2021. februárjában igazolt a Fradiba, jelenleg az FTC Leány U15-ös csapatában játszik. Kislányként Hanna is nálunk kezdte a labdarúgást, majd a Barca Academy érintésével jutott el a Ferencvárosba, ahol a jelenlegi csapatával veretlenül vezetik a bajnokságot. Hanna hetente egyszer visszajár U12-es csapatunkhoz és velük edz, hogy fejlődése töretlen maradjon.

Hány éves korodban kezdtél el focizni?

Már óvodás koromban, 4 évesen is mindig a fiúkkal fociztam az udvaron. 7 éves koromtól már az iskolán belül jártam edzésre.

Miért a labdarúgást választottad, honnan jött, hogy fociedzésre jelentkezz?

Mert a játszótéren más játék nem kötött le, csak a foci. Mikor elsős lettem, pont akkor lehetett focira jelentkezni először az iskolában. Kaptunk jelentkezési lapot, hazavittem, megkérdeztem a szüleimtől, hogy járhatok-e focira, kitöltik-e a lapomat. Azt mondták, hogy igen, de a lapomat elfelejtették kitölteni. Másnap az akkori edzőm, Roland bácsi jött értünk a terembe és azt kérte, hogy aki jelentkezett az edzésre az álljon a sorba. Én papír nélkül beálltam a sor elejére és elmentünk az edzésre.

Milyen emlékeid vannak az ASI-s évekről?

Jó emlékeim vannak. Lányként is elfogadtak a fiúk, nem kíméltek. Jól kijöttem a csapattársaimmal, az edzőimmel, Dávid bácsival (Brunovszky Dávid) és Kristóf bácsival (Nagy Kristóf). Szerettem a kölyökligás meccseket, az edzőmérkőzéseket, a kupameccseket. Legemlékezetesebb az volt számomra, amikor a komáromi kupa után meghívást kaptunk Bécsbe, ahol a csapatunk jól szerepelt. A meccsek közben a szülők szurkolása plusz erőt adott a csapatnak. Jó volt a hónap játékosának is lenni.

Lányként mennyire figyeltek rád a csapattársak például a párharcoknál?

Úgy érzem, hogy nem kivételeztek velem, ugyanúgy küzdöttek ellenem, mintha fiú volnék. Előfordult többször is, hogy más csapat játékosai gyengébbnek néztek, aztán jött a mondat: ,,Nehogy már egy lány ellökjön, lecselezzen, gyorsabb legyen…!”

Hogy érzed, mivel tudtál a fiúk közül kitűnni, hogy aztán az FTC felfigyeljen rád?

Minden edzésen próbáltam kihozni magamból a 100%-ot. Mindig becsületesen elvégeztem a feladatot, amit az edzőm mondott. Nem hiányoztam az edzésekről sem. Mivel mindig mindent próbáltam tökéletesen elvégezni, az is előfordult, hogy egy-egy feladatot én mutattam be, vagy én diktáltam a feladat tempóját. Párharcokba is belementem, nem féltem az ütközésektől. Ha egy-két csel nem jött be, elvesztettem a labdát, azonnal próbáltam visszaszerezni, harcoltam a labdáért. Számomra nem volt elveszett labda.

A Barca Academy csapatában játszottam, amikor megkerestek minket az MTK-tól, hogy láttak többször is játszani és szeretnék, ha átigazolnék hozzájuk. Szüleimmel úgy döntöttünk, hogy eligazolunk a Barcatól. Elmentünk az MTK-hoz és az FTC-hez is próbajátékra, mert az FTC is érdeklődött utánam. Mivel az FTC játékstílusa, edzésmódja jobban tetszett, végül hozzájuk igazoltam át, ahol örültek, hogy mellettük döntöttem.

Miért ajánlanád másnak is a focit, mint választható sportágat és miért ajánlanád, mint egyesületet az ASI-t?

Kitartásra nevel, csapatban is megtanít küzdeni, kiállni a másik mellett. A legjobb egy nyertes meccs után együtt ünnepelni a csapattal. Kezdő focistaként jó alapot adott nekem az ASI, sok helyre eljutottunk velük. Jó minőségű pályája van, kulturált öltöző. Jó fej, de szigorú edzők.