Folytatta a küzdelmet az ASI-VASAS vízilabda csapata a Budapesti Rusorán Péter Gyermek II. Fiú Bajnokság (2008) 4. fordulójában. Következzen a beszámoló!

4. forduló: ASI-VASAS – KESI

Bajnokság: Budapesti Rusorán Péter Gyermek 2. Fiú Bajnokság (2008)
Edző: Tamás Gergely László
Időpont: 2021. 11. 13. 11:00
Helyszín: Szőnyi úti uszoda, Budapest
Csapatok: ASI-VASAS – KESI
Eredmény: 15 – 3 (0 – 0, 4 – 0, 6 – 2, 5 – 1)
Gólszerzőink: Kontha Zalán 4
Halmos Zsolt 3
Szűcs Marcell 3
Győri László 1
Lapis Ernő 1
Nagy Sebestyén 1
Szűcs Ambrus 1
Vida Zalán 1

Tamás Gergely László edző beszámolója:

A Fradi 2 kicsit belekavart a csoportba, meglepetésre legyőzték az Oázist, pedig az eddigiek alapján úgy tűnt, hogy az Oázis lehet a legnagyobb riválisunk a második feljutó helyért. Ezt is figyelembe véve nagyon fontos mérkőzés következett. A Kecskemét jellemzően mindig masszív a gyerek 2 korosztályban, jellemzi őket, hogy szuper kapusuk van, mindig van néhány kiugróan tehetséges, illetve fizikailag korán érett, extra magas, erős gyermekük. A 2008-ra is jellemzőek ezek, de most tudtuk, ha rendben lesznek a fejek nálunk, taktikailag fegyelmezettek lesznek a gyerekek, hozzák a fantáziadús támadójátékot, egyéni ügyességüket beleteszik, és a csapatvédekezést komolyan műveljük, ma lehet sok sikerélményünk.

De azt a parádés védekezést és lehengerlő játékot, amit mutattak a gyerekek, sosem felejtem el. Az első negyedben is minden rendben volt, ellenfelünk nem tudott komoly helyzetet kialakítani, megfojtottuk a támadásaikat, jöttek a centerakciók, lefordulások, helyzetek sora, de a kapusuk ihletett állapotban védett, így 0-0-al zártuk az első negyedet.

Semmi gond, nyugodjunk meg, mondtam a srácoknak, védekezés maradjon ilyen parádés, kapu előtt meg kicsit koncentráljunk jobban. A padról beugró két 2009-esünk megtörte a gólcsendet, Kontha Zalán 2, Győri Laci 1 góljával feloldódtunk, és végül 15-3-ra kiütöttük az ellenfelet. A védekezés végig koncentrált volt, a második negyedtől pedig felszabadult, élvezetes, okos támadójátékot láthattunk.

A 4 gólos Kontha Zalánt kiemelném, nagyon ügyes volt, Fehér Bertalan pedig a védekezés fő oszlopa volt, leradírozta az ellenfél legjobbját, és aminek a legjobban örültem, hogy 15 lőtt gólunkon 8-an osztozkodtak. Ez és a védekezés, meg ahogy harcoltak egymásért a gyerkőceink, bizonyította, hogy itt alakul egy csupa nagy betűs CSAPAT! Szép volt gyerekek, csak így tovább!

A mérkőzés felvétele: