MKSZ: A Hónap Kézisei az ASI U12 fiú és lány csapatai és edzőjük, Bokros Tamás

A Magyar Kézilabda Szövetség márciusban Bokros Tamást és két csapatát, az Angyalföldi Sportiskola U12 fiú és lány csapatait választotta ki a Hónap Kézisei cím birtokosaiként. A beküldött pályázatok közül az MKSZ szakemberei minden hónapban kiválasztanak egy kiemelkedően dolgozó csapatot, ez alkalommal azonban kissé más volt a kiválasztás menete. 

Bokros Tamás kézilabda edző„Ebben a hónapban nem csapatot, hanem egy olyan szakembert szeretnénk bemutatni, aki edzői munkájával járul hozzá ahhoz, hogy példát mutasson. Hogyan képes a járvány helyzetben is eredeti megoldásokkal, kreatívan dolgozni úgy, hogy közben tanítványai érezzék rajta a pedagógiai elhivatottságot.” – értékelt Zsiga Gyula, Utánpótlás-fejlesztéséért felelős igazgató.

Bokros Tamás négy éve edzi két csapatát, ez idő alatt sok új gyerekkel megszerettette a kézilabdát, és sikerült úgy összekovácsolnia a két csapatot, hogy több utánpótlás tornát is sikerült megnyerniük.

A csapatok sikerei

Lányok:
– Üstökös Kupa (2020)
– Student Comfort Kupa (2020)
– Ferenczy Kupa (2019)

Fiúk:
– Üstökös Kupa (2019)
– Ferenczy Kupa (2019)
– és a Nyári Kézilabda Fesztivál-Budapest Kupa (2019)

Tamás a pandémia kezdete óta többször is kényszerült egyedi edzésmegoldások kialakítására, legyen szó az otthoni edzések feladatainak összeállításáról vagy épp a kiscsoportos edzések megszervezéséről. Mindemellett sikerült úgy összekovácsolnia a két csapatot, hogy minden hátráltató tényező ellenére szép eredményekkel tudjanak versenyezni az idei bajnoki mérkőzéseken is.

„Azt gondolom, az eredményesség másodlagos még ebben az életkorban, a legfontosabb, hogy a gyerekek szeressék meg a sportágat és tartozzanak egy jó közösséghez, ahol a sport által pozitív irányba fejlődik a személyiségük.” – fogalmazott Tamás a beadott pályázatában.

Pribék István szakfelügyelő: „Jelölésem nem véletlenül esett Tamásra és az Angyalföldi Sportiskola általa vezetett U12 lány és fiú csapataira. (…) Munkájában motivált, pozitív kisugárzása igen jó hatással van a gyerekekre. A foglalkozások komplexek, változatosak, dinamikusak, játékosak. Folyamatos kihívások elé állítja játékosokat. Ami számomra még jobban erősítette a róla kialakult pozitív véleményemet nem volt más, mint az, ahogyan ebben a nehéz járvány helyzetben foglalkozott a játékosai testi, szellemi fejlődésével. Csapatai folyamatosan fejlődnek, játékosai sportágunk iránt elkötelezettek, tudásuk, teljesítményük egyre nő, ahogy létszámuk is, ami a jó és kiegyensúlyozott nevelő munkának köszönhető.”

Az MKSZ teljes cikkét ide kattintva olvashatjátok el »

Forrás: MKSZ