Kézilabda Szakosztály - Félév értékelő interjú - III. rész

Harmadik értékelésünket az U11-es csapatok edzőjével, Tóth Józseffel készítettük. Józsit a csapatról, az eredményekről és a célokról kérdeztük.

Kérlek, mutasd be a csapatokat és a félév eredményeit az olvasóknak!

2020-tól én edzem a 2010-es fiú és lány csapatokat. A gyerekek nagyon lelkesek, és mindkét csapatban szép létszámban tudunk dolgozni. Vannak, akik már több éve kézilabdáznak, de vannak olyanok is, akik idén csatlakoztak. Többen feljátszanak az eggyel nagyobb korosztályhoz. A bajnokság jól alakult számunkra. A fiúk részéről 9 mérkőzés 9 győzelem. Ennél jobb eredményt nem lehetett volna elérni, de óriási munka van még előttünk. Nem állunk meg, remek társaság és vevők a fejlődésre. A lányoknál a legtöbb mérkőzésen sima nagyarányú győzelmeink voltak, ami remek, és ennek örülök. Sajnos náluk van egy mumus (Ferencváros), akit eddig nem sikerült megverni, de eljön az idő arra is, mert a lányok is nagyon akarnak és sokat fejlődtek. Büszke vagyok rájuk!

ASI DSE Kezilabda U11 fiú - Tóth József csapata

Milyen célokkal indultatok neki ennek az ősznek?

Mivel év elején vettem át a csapatokat, ezért nem tudtam, milyen szinten vannak. Örömmel láttam, hogy elég ügyes mindkettő társaság. Az első és rövid távú cél a minél több edzés, mérkőzés, az összeszokás és a fejlődés volt minden szinten. Megismerkedni egymással, és a legtöbbet kihozni a csapatokból és a gyerekekből. És természetesen cél az is, hogy mindenképp szeressék, amit csinálnak.

Hogy látod, sikerült megvalósítani ezt? Miben fejlődtek a legjobban a gyerekek? 

Úgy érzem, teljes mértékben sikerült a rövidtávú kitűzött célokat megvalósítani. Szuper társaság alakult ki, játék tudásban és közös munkában is.

ASI DSE Kezilabda U11 leány - Tóth József csapata

Mennyiben befolyásolta a munkát a vírus helyzet?

Minimálisan, de azért voltak akadályok emiatt. Volt, hogy elmaradt fordulónk, de szerencsére nem kellett karanténba vonulnia a csapatnak és pozitív esetről sem tudunk eddig. Úgy gondolom, hogy mindenki megtette, amit lehetett, és teljesen elégedettek lehetünk a körülményekhez képest.

Az ünnepek alatt tudtatok pihenni, azóta elkezdtétek a felkészülést a tavaszi idényre. Mikor kezdetek és mik a célok a jövőben?

Minél előbb szerettem volna elkezdeni az újévben a munkát, rengeteg dolog van még előttünk együtt, amiket el szeretnék érni a gyerekekkel. Ennek megfelelően már január 4-én találkoztunk egymással. A célok továbbra is a minél több fejlődés, és hogy a lehető legtöbbet tudjam kihozni a társaságból, mert bennük van. Rengeteg mérkőzést szeretnénk játszani és sok közös élményt szerezni.

Köszönjük az értékelést és sok sikert kívánunk a tavaszi fordulókhoz!