Aranyérmet szerzett az ASI DSE LU12 kézilabda csapata - Üstökös Kupa, Dunaújváros

2020. október 28-30. között rendezték meg a XVI. Üstökös Kupát Dunaújvárosban. Az évente megrendezésre kerülő háromnapos torna második napján pályára lépő U12-es lány kézilabdacsapatunk megállíthatatlanul tört előre, meg sem álltak a dobogó legfelső fokáig. Gratulálunk a lányoknak az egész ASI nevében a sikerekhez!

Bokros Tamás edző beszámolója:
Az Üstökös Kupa kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy olyan csapatokkal is összemérjük a tudásunkat, akikkel a gyermekbajnokság területi felosztási elve miatt nincs lehetőségünk játszani. Összesen 8 csapat részvételével került megrendezésre a torna ebben a korosztályban, és a korábbi évekhez hasonlóan idén is erős volt a mezőny.

A kupán 3 csoportmérkőzés, utána pedig a csoporton belül nyújtott teljesítmény alapján 1 helyosztó mérkőzés várt ránk. Három magabiztos győzelemmel az Orosháza, az FTC és a Dunaújváros csapatát megelőzve sikerült megnyernünk az A csoportot. A döntőben pedig a B csoport győztesével, a Fiatal Kézilabdások SE csapatával mérkőztünk meg. Fegyelmezett, céltudatos játékkal és kitűnő kapusteljesítménnyel sikerült 18-13 arányban megnyerni a döntő mérkőzést is.

Gratulálok a lányoknak a szép teljesítményhez és mindenkire büszke vagyok a csapatból!

A csapat tagjai:
Borbás Dorka, Csendes Nikolett Anna, Csermely Rebeka Emma, Eisler Anna Eszter, Grozdits Lea, Hepp Rebeka, Hoffman Hajnalka Mira, Hristodoulou Pinelopi Ira, Kassai Gréta Zsanett, Ősi Bianka Barbara, Sirina Ligyija Nyikolajevna, Varga Vivien

XVI. Üstökös Kupa tabellaCsoport mérkőzések:

ASI DSE – DKKA NKFT: 19-9
ASI DSE – Orosházi NKC: 20-11
ASI DSE – FTC KN KFT: 17-7

Döntő:

ASI DSE – Fiatal Kézilabdások SE: 18-13

A torna végeredménye:

1. ASI DSE
2. Fiatal Kézilabdások SE
3. Orosházi NKC
4. Érd
5. FTC KN KFT
6. Kozármisleny SE
7. Szent István SE
8. DKKA NKFT

Hajrá ASI!