ASI DSE Labdarúgó szakosztály

Nyár végén az I. ASI-DECATHLON kupával indítottuk az új szezont. Igaz, az esemény még augusztus 29-én olt, de ez volt az igazi szezon kezdet számukra, labdarúgók számára. Nagy sikerrel zajlott le a torna, rengeteg gyerek játszott aznap az ASK pályáin, és velünk volt Király Gábor, a válogatott ikonja, valamint Gera Dániel, partneregyesületünk, az MTK felnőtt labdarúgója.

A szezonnyitó torna után, szeptemberben már minden korosztályunkban elindultak az edzések, illetve a versenyek is. A BLSZ bajnokságaiban 3 csaptunk (U17, U14 1 és U14 s) indult, a Kölyökliga küzdelmeiben 5 együttessel (U8, U9, U10, U11, U12) veszünk részt. Folyamatosan ott vagyunk a Bozsik Fesztiválokon és tornákon, valamint elindultak a BLSZ futsal bajnokságok is. Szeptemberben az U15-ös kiírásban kezdett U14-es csaptunk, októbertől pedig három U13-as és két U11-es csapat

kapcsolódik be a sorozatokba. Majd november végén várható az U17-es futsal rajt is a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség szervezésében.

Az alábbiakban korosztályonként, szakembereink által mutatjuk be azt, hogyan látták csapatuk munkáját és eredményeit 2020. szeptemberében.

 

U7 (2014/2105)

Szeptember elején újra beindultak az edzések a nyári szünet után az U7-es korosztályban. A csapat nagy része már tavaly is járt edzésekre, de új focistákkal is bővült a keret. A srácok szívesen járnak edzésekre és lelkesen végzik a feladatokat. Remélem, hamarosan újabb kis focistákkal bővül a korosztály!

A hónap játékosa Somfai Áron lett. Áron minden edzésen a maximumot próbálja kihozni magából, a feladatokat mindig pontosan hajtja végre. A labdarúgás iránt mutatott hozzáállása példaértékű! Gratulálok!

Rehó Zsolt, utánpótlás edző

 

U8 (2013)

Szeptember hónap tartalmas volt a számunkra: 3 edzőmérkőzés (UTE, Eötvös, BVSC), 2 Kölyökliga forduló, valamint Bozsik fesztiválon is szerepeltünk. Az első mérkőzéseken picit megszeppenve játszottak a gyerekek, nem tetszett nekik az ellenfelek letámadása, de azóta elmondható, hogy egyre bátrabbak.

Az edzéseken gyakoroltakat próbálják alkalmazni a pályán, és ami a legfontosabb, hogy örömmel, felszabadultan fociznak a gyerekek.

Szeptember hónap játékosa Mollnár Richárd, aki csupaszív, technikás játékával segíti előre a csapatot, emellett még a gólszerzésben is kiveszi a részét. Ebben a hónapban minden edzésen jelen volt. Gratulálunk Ricsinek, csak így tovább.

Törincsi András, utánpótlás edző

 

U9 (2012)

Vegyes érzelmek vannak bennem a szeptemberi teljesítményünkkel kapcsolatban. Nyáron érkezett hozzánk 5-6 új játékos, akik hamar beilleszkedtek a csapatba és mondhatni össze szoktunk.

Úgy gondolom, sokkal több van ebben a csapatban, mint amit a kölyökligán illetve edzőmeccseken megmutatunk magunkból. Sajnos a kölyökligán 4 vereséggel kezdtünk, amin van még mit javítani és én hiszem is, hogy a következő fordulón megszerezzük az első győzelmünket. A hónap végén játszottunk egy edzőmeccset az Eötvös csapatával, amit magabiztosan több góllal és szép játékkal nyertünk meg, ezen az úton kell tovább haladnunk.

A jövőbeli legnagyobb feladatomnak azt érzem, hogy a srácok ugyan olyan bátran és szépen tudjanak/merjenek játszani a kölyökligákon illetve meccseken, mint az edzésen.

Szeptember hónap játékosa Izsák Lajos, aki rengeteget fejlődött illetve edzéseken, mérkőzésen is megpróbálja a tudása legjavát adni. Gratulálok neki!

Csontos Ádám, utánpótlás edző

 

U10 (2011)

Szerencsére az edzéslátogatottság szintje visszatért a normális tartományba az augusztusihoz képest, ami a csapat lejátszott mérkőzésein is pozitívan megmutatkozott. Sajnos a szezonnyitó saját rendezésű ASI-Decathlon kupán nem tudtuk megmutatni azt az erőt, ami a csapatban rejlik, de a szeptemberi Kölyökliga küzdelmeiben már újra előtérbe került az a szemre is tetszetős játék, amiről sokat beszélgetünk. Jó volt látni, hogy edzésről-edzésre a többség egyre koncentráltabban dolgozik és a feladatokból megpróbálnak a játékba is átültetni dolgokat. Sokat fejlődtek a srácok a védekezésből-támadásba és támadásból-védekezésbe történő átmenetekben és annak helyzetfelismeréseiben.

Szeptember hónap végére a vírushelyzet miatt, az iskolai edzések leállítása okán több srác csatlakozott hozzánk és jó volt látni, hogy milyen nyitottsággal fogadták a régiek az újakat. Sajnos két játékosunk (Peti és Oli) különböző okokból más úton folytatják a sportot, de nekik ezúttal is sok sikert kívánunk, és ha hiányzik a foci, várjuk vissza őket az edzéseinkre.

Korosztályunk egyik motorja és kapusa, Molnár Domi továbbra sem lehet a csapattal az edzéseken a betegsége miatt, de nagyon sok erőt és energiát próbálunk közvetíteni felé. Ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánunk neki!

A hónap játékosa Nagy Jenő, aki 2012-es születésű ugyan, de kivételes tehetségével, a játékban a könnyed és váratlan húzásaival, meglátásaival és nem utolsó sorban hozzáállásával már a partneregyesületünk figyelmét is felkeltette.

Zsimala György, utánpótlás edző

 

U11 (2010)

Az U11-es korosztály csapata az augusztusi debreceni Karnevál kupa sikertelensége után gyorsan talpra állt. Augusztus 29-én, a hazai rendezésű ASI-DECATHLON kupán 2. helyezést sikerült elérni, majd 1 héttel később Nagykátán a Tóth Antal emléktornán már aranyéremnek örülhettünk. Emellett megkezdtük a Kölyökliga küzdelmeit is, ahol az első 2 fordulóban 50%-os teljesítménnyel sikerült 6 pontot szerezni, ami az előkelő 4. helyet jelenti a tabellán. Elmondható, hogy a vesztes mérkőzéseken sem játszottunk alárendelt szerepet, nagy erőbedobásra késztettük ellenfeleinket.

Szeptember végén még részt vettünk az MTK által rendezett partneregyesületi mini tornán, ahol erős csapatok ellen mérhettük fel hol is tartunk. A hónap lezárásaként a Bozsik tornán vettünk részt, ahol mindkét csapatunk jó teljesítményt nyújtva magabiztos győzelmeket ért el.

Örömteli a hónap edzéslátogatása is, a gyerekek kevés edzést hagytak ki és ennek eredménye is a sikeres szeptember!

A hónap játékosának a stáb Hidvégi Ádámot választotta, aki a mérkőzéseken nyújtott gólerős játékával, mezőnymunkájával és edzésmunkájával érdemelte ki az oklevelet és az elismerést.

Brunovszky Dávid és Nagy Kristóf, utánpótlás edzők

 

U12 (2009)

A hónap legelején csatlakoztam a csapathoz, izgatottan vártam a Viktorral való közös munkát. Az első hét nehézkes volt, nem volt megfelelő edzés látogatottság, volt olyan edzés, ahol csak 10-12 gyerek jelent meg. Emellett sok időt kellett töltenünk fegyelmezéssel, azt gondolom ebben azóta mindenképpen léptünk előre. Sokszor már a gyerekek szólnak egymásra, hogy “Maradj már csöndben, nem akarunk futni!” Elindultunk egy úton, aminek még az elején vagyunk. Visszatérő probléma pl. az edzésre nem pontosan érkezés, mérkőzés lemondás.

A mérkőzéseken láttunk vissza abból, amit edzésen gyakoroltunk. Bízunk benne, hogy a befektetett munka eredményességgel is fog párosulni.

A hónap játékosának Kővári-Koncz Mirkó Márkot választottuk, kimagasló edzéslátogatottságáért, és a magatartásbeli pozitív változásáért.

Gősi Viktor és Schöffer Antal, utánpótlás edzők

 

U14 (2007/2008)

„Kezdőktől nem rossz”

Az augusztusi balatoni túrán is már azt lehetett látni, hogy ennek a korosztálynak nagyon magasra lehet tenni a teljesítmény követelményt. 10-12 fővel nagyon jó munkát lehet végezni, és azon dolgozom, hogy minél többen felzárkózzanak hozzájuk. Az augusztus 29-i hazai ASI-DECATHLON rendezésű torna megnyeréséből lehet építkezni. Szeptember elején beindult az U14-es BLSZ bajnokság, amelyben eddig az A csoporttal veretlenül vezetjük a tabellát. A B csoport, jórészt fiatalabb (2008-as) játékosokkal nehezebb út elé néz, de látszik a fejlődés, haladunk és dolgozunk tovább!

A hónap utolsó hétvégéjén elkezdődött a Futsal Bajnokság is, ahol U15-ben indultunk két csapattal. Az erősebb keretünk szépen megállta a helyét és bravúros győzelemmel kezdett. A kisebbek sajnos egy pofonba szaladtak bele, amely alapján a szakosztály vezetőivel úgy döntöttünk, hogy inkább fókuszálunk a számukra megfelelő U13-as sorozatra, és az U15 B csoportját elengedjük. Természetesen a Grassroots csoportunk is elvégzi a szükséges munkát, a gyerekek élvezik a focit, és várják, hogy lehetőséget kapjanak valamelyik versenyző csoportban. Elégedett vagyok az eddig elvégzett munkával és teljesítménnyel.

A hónap játékosa Bődi Dominik, aki alázatos, szorgalmas munkájával, munkabírásával, példaértékű hozzáállásával hívja fel magára a figyelmet!

Borgulya Tamás, utánpótlás edző

 

U17 (2004/2005/2006)

Sajnos a szeptember se indult jobban, mint a szezonkezdés. Létszám- és edzéslátogatási problémákkal küzdünk, de van egy pár srác, aki majdnem minden edzésen ott van, és ennek viszont örülök. Többször is emberhátrányban kellett kiállnunk ellenfeleinkkel szemben. Nyilván ez az eredményeinken is meglátszik, de pozitívum, hogy a srácok nem adták fel és megpróbáltak mindent megtenni, amit csak tudtak. Véleményem szerint, ha meglenne a megfelelő létszám, akkor tudnánk szorosabb meccseket játszani. Nagyon várjuk a novemberi futsal kezdetét, hogy a gyerekeknek legyen egy kis sikerélménye és, hogy végre ne keljen 90 percet emberhátrányban játszanunk.

Nagy Kristóf, utánpótlás edző

ASI DSE Kapusok

Ebben a hónapban a kapusok leginkább alap kapustechnikai elemek ismétlésével, tanulásával voltak az edzéseken elfoglalva, amit a korosztályos edzőktől való visszajelzések alapján, illetve a saját szememmel látott mérkőzések alapján (ASI-Decathlon Kupa, U11 MTK Partneregyesületek Kupa, U15 BLSZ Futsal) nagyon jól sikerült alkalmazniuk. Egészen szépen látszódott a kapusokon, hogy tudatosan próbálják a különböző játékhelyzeteket megoldani a tanult technikákat helyesen alkalmazva.

Igaz, még bőven az út elején járunk, viszont a srácok nagyon pozitívan és hellyel-közzel kiváló munkamorállal dolgoztak, amit remélem, megtartanak a következő időszakban is. Külön öröm számomra, hogy a legkisebb kapussal játszó korosztályunknál (U8) is sikerült egy ügyes kis kapust találni.

Az egyik nagyon ügyes kis kapusunk, Molnár Domi (U10) sajnos betegsége miatt nem tud részt venni az edzéseken, ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánok neki!

Détári István, kapusedző