ASI-Vasas és az OSC 2 és a KESI elleni meccseken

A csapat adatai

Csapat: ASI-Vasas
Edző: Tamás Gergely László
Korosztály: 2007

Az esemény adatai

Bajnokság: Budapesti Rusorán Péter Gyermek 2. Fiú Bajnokság (2007)
Helyszín: Szőnyi úti BVSC uszoda
Időpont: 2020. 09. 26.

1. mérkőzés: OSC 2 – ASI-Vasas

Végeredmény: 3-23
Gólszerzőink: Bella Csanád 10, Csányi Gábor 3, Nagy Levente 2, Szűcs Marcell 2, Benke Ádám 1, Demény Áron 1, Halmos Zsolt 1, Haupert Kristóf 1, Raffay Kristóf 1, Röricht Tamás 1

Tamás Gergely László értékelése:
Fél év szünet után játszhattak újra együtt a gyerekek, és már nagyon ki voltak éhezve egy éles mérkőzésre! Így nagy volt a boldogság, hogy ebben a korosztályban is megkezdődött a bajnokság. Szerencsére múlt héten már a 3 2008-as gyermekünk játszott saját korosztályában, és a 2007-es gyerekeink nagyobbik része is minimum 1 meccsen játszott a 2006-os Budapest bajnokságban vagy az országos bajnokságban a nagyobbakkal! Ami nagyon kellett, mert tényleg hihetetlenül hosszú volt a félév szünet mérkőzések nélkül.

Kezdésnek délelőtt az OSC kettes csapata ellen játszottunk, így nem lehetett más a célunk, mint magabiztosan játszva sok gólt lőve, keveset kapva nyerni, úgy, hogy mindegyik játékosunk hozzátegye a magáét a mérkőzéshez.

A második negyedet 14-0-al fejeztük be, addigra már a cserekapus kivételével mindenki csobbant, őt is elküldtem melegíteni! Jól védekezve, fegyelmezett, harcos játékkal, sok lefordulással lett egyre nagyobb a különbség, 6 emberelőnyünkből 4-et belőttek a gyerekek és a 3 büntetőt 3 különböző gyerkőcünk lőtte be magabiztosan.13 mezőnyjátékosunkból majdnem mindenki betalált, 10-en osztozkodtak a gólokon, aki pedig most nem lőtt gólt, az is ügyesen játszott, gólpasszt adott, labdát szerzett, vagy helyzetbe került. Az utolsó negyedre lejött az addig jól védő első számú kapusunk, és bemutatkozhatott nálunk a másik kapusunk. Majdnem 17 perc kellett ellenfelünknek, hogy betaláljon, addig mi tartottuk a játékperc/lőtt gól átlagot.

A harmadik és negyedik negyedben is volt sajnos olyan szakasz, amikor sok volt a pontatlanság, rossz passz, kapkodás, ezért jóval kevesebb gólt lőttünk, mint az első 2 negyedben, de az ilyen meccseken ez szinte mindig előfordul. Ezeket kell nagyon leszűkíteni, mert az erősebb ellenfelek ezeket a hibáinkat ki fogják használni.

A délutáni Kecskemét elleni meccsre jó felvezető volt ez a mérkőzés! Fél év után első találkozójukon a hozzáállással, a mutatott játékkal is meg vagyok elégedve. Nem játszott senki nagyképűen, nem becsülték le az ellenfelet a gyerekek, önzetlenek voltak, és fegyelmezettek!

 

2. mérkőzés: KESI – ASI-Vasas

Végeredmény: 12-8
Gólszerzőink: Haupert Kristóf 3, Bella Csanád 2, Demény Áron 1, Röricht Tamás 1, Vida Zalán 1

Tamás Gergely László értékelése:
A második meccsünkön az OSC 2 csapatánál jóval nehezebb feladatot kaptak a gyerekek. Nagyon erős ellenféllel csaptunk össze, szűk 1 éve 9 góllal viszonylag simán nyertek a 2007-es csapatunk ellen, 15-6-ra. Ettől függetlenül én és a gyerekek is elhittük, hogy meglephetjük őket, az alapján, amennyi munkát az elmúlt hónapokban beletettünk az edzésekbe.

A tavalyi felsőházas Kecskemét ellen jól is kezdünk, 3-2-re vezettünk is, de sajnos egyéni hibákból folyamatosan 5 méteresekhez vagy emberelőnyökhöz jutott ellenfelünk. Bár Lóci kapusunk bravúrral fogott egy büntetőt, mi nem lőttük be jó arányban az emberelőnyeinket. Így fordítottak a második negyed végére 8-4-re.

2 kulcsmomentum azért kellett ehhez. 4-3-nál Bella Csani gólzsákunk és új szerzeményünk Tomi egy támadáson belül 2 kiállítást harcolt ki, időt kértem, sajnos kihagytuk a kettős emberelőnyt. Az óriási fegyelmezetlenségből lefordult az ellenfél, így lett 4-4 helyett először 2 gólos Kecskeméti vezetés. Sajnos emiatt feszültté váltak a gyerekek, kapkodtak, rossz döntéseket hoztak, centerbe szórták be a labdákat, úgy, hogy nem kellett volna, így 3-4 támadásunk ment a kukába. Ezeket megbüntette az ellenfél, így tudott fordítani, és fokozatosan elmenni 7-4-re.

A második negyed végén meg történt egy sajnálatos sérülés, az első meccsünkön 10 gólt dobó, ezen a meccsen is szinte lefoghatatlan Csanádot, lekönyökölte az ellenfél bekkje, szemét 10 mp-ig fogva sem vette észre a játékvezető, se senki a zsűriből, hogy baj van, nem állították meg a játékot, és a sérülést okozó gyerek góljával lett a különbség 4 gólnyi. Csani már nem játszhatott, ami óriási érvágás volt a csapatnak.

Vezérüket elvesztve 4 gólos hátrányban sem adták fel a gyerekek. Az utolsó negyedre Nagy Levente kipontozódása és még egy sérülés miatt 3 fontos játékosunk nélkül is hősiesen küzdöttek a gyerekek. Rengeteg emberelőnyt harcoltak ki, Röricht Tomi Csani kiválásával 2 negyedet centerezett kiválóan, 4 kiállítást és 1 büntetőt harcolt ki, és lőtt egy szép svédcsavar gólt. Tomi mellett Haupert Kristóf és Demény Áron is végigjátszotta a meccset, és mindketten nagyon hatékonyan védekeztek, sok labdát szereztek, Lóci is jól védett, a két 2008-asunk is sokat játszott a komoly fizikai fölényben játszó, 4 óriást is felvonultató kecskemétiek ellen, így elkerültük a kiütéses vereséget.

Bár 6 góllal is elment az ellenfél, végül csak 12-8-ra kaptunk ki, ami ha nem láttuk volna a mérkőzést is vállalható eredmény, tudva, hogy tavaly 9 volt közte, illetve a mi csapatunk nehezen maradt bent a középházba, míg a Kecskemét a mi csoportunkból jutott felsőházba. Ismerve a sajnálatos sérülést, és látva a mutatott játékot, elmondhatjuk, hogy a visszavágón reális esélyünk lehet nyerni is akár, de ehhez nagyon keményen kell edzeni a következő hetekben!

Ma még jobb volt az ellenfél, kihasználták a hibáinkat, és emberhátrányban a kapusuk vezetésével nagyon hatékonyan védekeztek. 16 emberelőnyünkből csak 3 gólt sikerült lőnünk, ami borzasztóan kevés. Ők 6 büntetőhöz jutottak, amiből 5 gól lett, 3 emberelőnyükből kettőt gólra váltottak. Így mondhatjuk, hogy nagyon jó arányban éltek az emberelőnyökkel és a büntetőkkel, szemben velünk. Több gólt és büntetőt ajándékoztunk nekik egyéni fegyelmezetlenségből, figyelmetlenségből! Soknak nem mondható 5 akciógólt dobtak, abból egy a sajnálatos sérülést kihasználva volt. Az emberelőnyöket sokkal jobb arányban kell majd gólra váltani, taktikailag fegyelmezettebbnek kell lenni és nem szabad úgy védekezni, elbambulni, hogy 6 büntetőt lőhessen az aktuális rivális.

Amiért nagyon megdicsérem a társaságot, hogy az utolsó másodpercig nagyon akartak, illetve a kőkeményen és provokatívan játszó Kecskemétiek ellen senki nem borult el, nem volt hiszti, felesleges kiállítás, verekedés, mentünk végig előre és a játékkal foglalkoztak.

Jövő szombaton a Cegléd és a Fradi csapatával folytatjuk!

Hajrá ASI!