Mészáros Kitty tanítványát és csapatkapitányát, Sárosi Botondot mutatjuk ma be! 

Aktív, Sportos, Izmos – ilyen egy ASI vízipólós!

Sárosi Botond vagyok, 13 éves. Újpesten élek a szüleimmel, az újpesti Babits Mihály Gimnázium hetedikes tanulója vagyok, mellette az ASI-Vasasban vízilabdázok. Úgy gondolom, hogy „ép testben ép lélek”, szerintem a sport hozzájárul ahhoz, hogy jobban menjen a tanulás, legyen az embernek önbizalma. A szüleim mindig azt mondták, hogy „nézzem meg a vízilabdásokat, bajnokok és mégis a legtöbbjük doktor, ügyvéd vagy közgazdász”.

1. Mióta vagy az ASI játékosa?
2019. nyarán lettem az ASI játékosa. Egy másik egyesületből jöttem, mert fejlődni szerettem  volna. A csapattársak és az edzők sokat segítettek a beilleszkedésben, mindenki nagyon segítőkész volt.

2. Mit jelent neked az a szó hogy csapat?
Azért szeretem a vízilabdát, mert csapatjáték és labdajáték. Mindig olyan, mintha strandon lennék, vízben vagyunk, közben sportolunk, erősödünk, izmosodunk, de mégis labdával lehet játszani. Noha az edzések nagyon kemények, minden percét élvezem az edzéseknek és a meccseknek is. Csapatban játszani pedig különleges. Együtt egy célért küzdeni! A csapattársak barátok is, nem vagy egyedül, segítünk egymásnak, számíthatunk a másikra, jól érezzük magunkat együtt. Különösen szeretem a vízilabdában, mint csapatjátékban, hogy nem csak azt érétkelik, aki a gólt dobja, legalább olyan értékes gólpasszt adni vagy labdát szerezni vagy akár csak blokkolni egy lövést.

3. Miért szeretsz az ASI-ban vízilabdázni?
Először az tetszett, hogy nagyon szép helyen vannak az edzések. A felújított Dagály-fürdő és a Duna Aréna fantasztikus. Szeretem az ASI-ban, mert nagyon jó edzőink vannak, figyelnek ránk egyénileg is és csapatként is. Nekem úgy osztották be a heti edzéseimet, hogy fejlődni tudjak úszásban is, labdajáték terén is. Minden nap van edzés, amire természetesen el kell menni, de én például hetente egyszer nem tudok menni, mert nyelviskolában angolt is tanulok, melyben az edzőim úgyszintén támogatnak. Persze ha az angolóra elmarad vagy a kettőt időben össze tudom egyeztetni, akkor aznap is elmegyek edzésre.

4. Milyen poszton szoktál játszani?
Kapás szélső, kapás hátsó, posztokon szoktam játszani. Mindegyiket szeretem, így a védekezésben és a támadásban is ki tudom venni a részemet. Jó érzés gólt dobni, én mégis a legjobban a trükkös támadásokat élvezem.

5. Szerinted mit kell tennie pluszban egy csapatkapitánynak az edzéseken, mérkőzéseken?
Csapatkapitánynak lenni elismerés. A befektetett munka elismerése. Egy csapatkapitánynak példát kell mutatnia, minden edzésen ott kell lenni, a munkát akkor is el kell végezni, ha éppen fáradt vagy, rossz kedved van, hideg van kint vagy esik a hó. A csapatkapitány élen jár, buzdítja a többieket.

6. Melyik a kedvenc csapatod, és ki a kedvenc felnőtt játékosod?
Nem nagyon van kedvenc csapatom. Játszani szeretem a vízilabdát, az ASI-t szeretem, a saját csapatunkat. Kedvenc játékosom természetesen van, ő Nagy Viktor, mert igazi példakép, elszánt, erős és sikeres, képes hatni az egész csapatra.

7. Hogy értékeled a saját és a csapatod teljesítményét az idei bajnokságban és mit vársz a 2020/2021. évi bajnoki idénytől akár egyéni szinten, akár a csapatodtól?
A B csapattal nem sikerült feljutni a B csoportba, maradtunk a C-ben. Ennek ellenére több meccset is nyertünk, dobtam gólokat, sok gólpasszt adtam. Mivel ez az első évem itt az ASI-ban, nem volt sok elvárásom, a beilleszkedést tűztem ki célként, azt, hogy fejlődjek és hogy az edzők elégedettek legyenek velem. Remélem, hogy jó úton vagyok. Jövőre szeretném, ha meg tudnánk nyerni a C csoportot és feljebb tudnánk jutni. Nekem elsősorban a csapat sikere a fontos, de ha egyénileg kapok elismerést, nagyon büszke leszek.

Köszönjük Boti a bemutatkozást és az interjút! Kívánunk sok sikert, erőt és egészséget a továbbiakban a pályafutásodhoz és az életedhez! Hajrá ASI!!!