Bemutatjuk kapusedzőnket, Détári Istvánt, becenevén Pistit. Egy mindig vidám, jó humorú, utánpótlás szinten komoly egyesületeket és eredményeket elérő emberről beszélünk. Egyesületünket 8 éve szolgálja, ami egyrészt hűségéről, másrészt klubunk bizalmáról is ad tanúbizonyságot. Ismerjük hát meg jobban az egyik legspeciálisabb posztunk felkészítéséért felelős szakemberünket.

Név: Détári István
Született: 1990
Végzettségek: Színyei Merse Pál Gimnázium,
Labdarúgásban szerzett licencek: Felsőfokú Sportedzői OKJ-s végzettség, MLSZ Grassroots Szervező
Mottó: A kemény munka mindig kifizetődik

 1. Mióta vagy az ASI edzője, és melyik szakosztályban dolgozol?
  2012 óta vagyok az ASI kötelékében.
 2. Melyik korosztályt viszed, mi a korosztályodnak az erőssége, miben kellene sokat fejlődnötök?
  Én a labdarúgó szakosztály összes kapusával foglalkozom. A kapusaink erősségének az elhivatottságukat lehetne mondani, mert valljuk be, nem sok fiatal van, aki a góllövés helyett a védést választja. Fejlődnünk természetesen mindenben kell, de ha egy dolgot kellene kiemelni, akkor talán a lábbal való játékot tudnám kiemelni náluk.
 3. Mióta foglalkozol az edzői szakmával, mit lehet tudni az eddig pályafutásodról?
  18 éves koromban már beleszagoltam az edzői világba, nyári táborokban tartottam kapusedzéseket, de egyesületi szinten 2012 nyara óta edzősködöm, dolgoztam gyerekekkel és felnőtt amatőr kapusokkal is egyaránt.
 4. Szerinted mi az, amit az edzésmódszeren felül egy edző hozzátehet a csapata sikeréhez? A siker alatt nem csak és kizárólag a győzelmet értem, hiszen utánpótlásról beszélünk.
  A kapus poszt egy bizalmai poszt. Amit egy kapusedző tud tenni a kapusaiért a megfelelő felkészültség mellett az a bizalom megteremtése közte és tanítványai közt.
 5. Mi az edzői hitvallásod, miket tartasz igazán fontosnak?
  Mentálisan erős kapusok felkészítése a modern labdarúgásra.
 6. Lassan indulnak a tavaszi bajnokik, vagy már el is kezdődtek. Mik a célkitűzéseitek?
  A kapusaimnál az a célom, hogy minél többet tudjanak fejlődni, és tudjuk haladni azon a megkezdett úton, amit együtt határoztunk meg.
 7. Egy kicsit más jellegű téma. Mit lehet tudni a magánéletedről, mi az, amit szívesen megosztanál magadról. Gondolok itt családra, hobbira, egyéb civil tevékenységre.
  Civil foglalkozásom web-programozó, amikor van időm, szeretek képeket retusálni, videókat szerkeszteni, kapusszakmai blogot is vezettem, amit szeretnék majd visszahozni.

Köszönjük Pisti. Kívánunk neked sok erőt és egészséget munkád folytatásához. Reméljük kapus növendékeid egy nap messzire jutnak a sportágban. Hajrá ASI!