Egy olyan sportvezetőt mutatunk be, aki több ízben, több pontot kötődik az ASI-hoz. Volt a női vízilabdásoknál, majd kajak-kenu szakosztályt alapított, majd egy kis ausztriai kitérő után visszatért sportvezetőnek, de nem hagyta nyugodni a kajak-kenusok sorsa, így újraélesztette a szakosztályt.
Ismerjük meg Jenei Sándort.

Jenei Sándor – ASI Sportszakmai Koordinátor
Kajak-Kenu szakosztály

 1. Mióta köt az életed az ASI-hoz, és melyik szakosztályokban vagy érintett, mi más egyéb feladatod van?
  Edzői karrieremet az ASI-nál 2008-ban kezdtem a női vízilabda OBI/OBI-b
  csapatainál. Majd megalapítottuk vízilabda utánpótlás bázisunkat, melyet teljesen az alapoktól kellett felépíteni. Idő közben (2013) megalapítottuk Kajak-Kenu szakosztályunkat, melyet aztán Alberti Péter kollégám vitt tovább. 2014-ben kicsit fordulatot vett az életem és eligazoltam az ASI-ból. Először Miskolcra, majd onnan a szomszédos Ausztriába mentem. Öt év után úgy hozta a sors, hogy 2019 szeptemberében ismét csatlakozhattam az ASI DSE csapatához, de most nem mint edző. Éva nénitől sportszakmai feladatokat kaptam, amit azóta is nagy erőbedobással látok el. Az operatív feladatok mellett, 2020-ra újra beindítottuk Kajak-kenu szakosztályunkat, ahol terveink szerint jövőre edzéseket is tartok majd.
 2. Melyik szakosztály a szíved csücske, mik a terveitek?

  A Kajak-kenu mindig is szerelmem volt, így most ebbe a sportágba ástam bele magam jobban. Mindemellett értek a vízilabdához és az úszáshoz is. Ezzel nagy segítséget nyújtva a vizes szakosztályainknak. Fejlődni mindig kell! Igyekszem minden olyan sport-specifikus fórumot megtalálni, ahonnan lehet új dolgokat, metodikákat ellesni.
 3. Mióta foglalkozol az edzői szakmával, mit lehet tudni az eddig pályafutásodról?
  A sport egész életemen át végig kísér! Gyermekkoromtól vízilabdáztam, majd a sport gimnáziumban megismerkedtem a Kajak-kenuval is. De nem nyargaltam át hiszen nagyon jó eredményeim voltak, egészen serdülő, ifjúsági válogatottságig. Majd 19 éves koromban jött egy változás, más irányba fordult az életem. 4-5 évet kihagytam, de mindig megmaradt a sport szeretete. Sok iskolát elvégeztem, de a nagy kezdet sportszakemberként, itt az ASI-nál 2008-ban volt.
 4. Szerinted mi az, amit az edzésmódszeren felül egy edző hozzátehet a csapata sikeréhez? A siker alatt nem csak és kizárólag a győzelmet értem, hiszen utánpótlásról beszélünk.
  Ez véleményem szerint úgy működik mint az orvoslásban. Tudásunk a munkánk 20%-a, a többi Pszichológia. Gyerekekkel foglalkozunk! Tudnunk kell az ő nyelvükön szólni hozzájuk, megérteni mindennapos problémáikat! Segíteni őket fejlődésükben, beilleszkedésükben a társadalomba. Sajnos a szülőknek egyre kevesebb ideje jut ezeket a feladatokat ellátni. Ezt kell nekünk felismerni és ebben partnerré válni.
 5. Mi az edzői hitvallásod, miket tartasz igazán fontosnak?
  Szeresd amit csinálsz! Ne tégy semmit muszájból! Légy mindig nyitott, és fejlődj, haladj a korral!
 6. Lassan indulnak a tavaszi bajnokik, vagy már el is kezdődtek. Mik a célkitűzéseitek?
  Mivel most egy teljesen új csapatot építünk és nincsenek versenyek ennek tükrében a legfontosabb, hogy megszerettessük a gyerekekkel a sportágat, illetve még több és több gyermeket toborozzunk a nyári táborok indulásáig.
 7. Egy kicsit más jellegű téma. Mit lehet tudni a magánéletedről, mi az, amit szívesen megosztanál magadról. Gondolok itt családra, hobbira, egyéb civil tevékenységre.
  Nagyon szeretem a családomat. Bele értve a bővebb családot is. Szeretek velük időt tölteni. Egy nagy lányom van, akire méltán büszke lehetek, hiszen Európa bajnok kajakos és Világ bajnok hatodik helyezett, aki most mint edző kolléga is dolgozik az ASI-ban. Talán ennél többet egy apa nem is kívánhat! Szabadidőmben szeretek sok-sok zenét hallgatni, színházba, társaságba járni. Imádok enni finom ételeket és inni szép borokat.
  Amikor tehetem hódolok a vadvízi kajaknak és raftingnak is ami szintén szerves része életemnek.