Csapatkapitány interjúk!

  1. Mióta vagy az ASI játékosa?
    Idén harmadik éve igazoltam át az ASI felnőtt női csapatába, mivel akkor kezdtem el egyetemi tanulmányaimat Budapesten. A korábbi bajnokságokban ellenfélként már többször találkoztam a csapattal, így néhány játékost és a csapat edzőjét, Sárközi Lászlót is ismertem.
  2. Mit jelent neked az a szó hogy csapat?
    A csapat számomra mindig is egy olyan stabil támaszt jelentett, amit talán nem mindenki tapasztalhat meg élete során. Nem csak összetartást és feltétlen elfogadást követel meg, de olyan bensőséges viszonyok kialakítására ad lehetőséget, amely az egész életünket befolyásolja. A csapat szó maga nekem a biztonságot és azt a sok-sok tapasztalatot jelenti, amelyet a vízilabda által kaptam.
  3. Mióta vagy a együttesed csapatkapitánya?
    Jelenlegi csapatomban alig pár hónap elteltével megkaptam azt a bizalmat, mellyel csapatkapitánnyá válhattam, így harmadik éve töltöm be ezt a szerepet. Habár az első évben a kinevezésem edzői választással történt, azóta a csapattársaimmal közösen minden évben titkos szavazással döntünk a csapatkapitány kilététől.
  4. Szerinted mit kell tennie pluszban egy csapatkapitánynak az edzéseken,
    mérkőzéseken?
    Csapatkapitányként kisebb-nagyobb szervezői feladatokkal is meg kell birkózni, valamint nagyon fontosnak tartom a jó konfliktuskezelő képességet, amellyel a csapatban keletkező feszültséget lehet megszüntetni. Emellett gyakran a csapat és az edző közötti kommunikáció, illetve információ-átadás is rajtam keresztül zajlik le. Edzéseken igyekszem újabb feladat ötletekkel előállni, és kemény munkára sarkallni a többieket. Ezeket gyakran szóban is megfogalmazom számukra, de jó példát is próbálok mutatni minden alkalommal.
  5. Úgy érzed, hogy valóban te vagy az edződ meghosszabbított keze a pályán, és megfelelő példát mutatsz a társaidnak?
    Úgy gondolom, hogy a lányoktól kapott több éves bizalom azt jelenti, hogy elfogadják a tanácsaimat, így új szempontokat tudok behozni az edzői szemlélet mellé. Segítséget tudok nyújtani a társaimnak és az edzőmnek is, ami edzéseken és éles mérkőzések alatt is megvalósul, mivel a partról látott szituációk a vízben gyakran teljesen másképp értelmezhetők.
  6. Lement már fél szezon, hogy érzed magad, mit vársz a tavasztól, akár egyéni szinten, akár a csapatodtól?
    A szezon a mi a bajnokságunkban idén is igen későn kezdődött el, így még nem sok meccsen vagyunk túl, de bízom abban, hogy a csapategység, illetve a hosszas felkészülési idő pozitívan befolyásolja majd a teljesítményünket. Külön öröm számomra, hogy idén néhány rutinosabb játékos tért vissza köreinkbe, így újabb motivációt kapok, amikor velük játszhatok a pályán. Saját magamtól leginkább azt várom, hogy ne csak a számomra megszokott védekező pozíciókban tudjak jól teljesíteni, hanem támadásban is eredményesebb legyek.

Köszönjük Edina az interjút, kívánunk sok erőt, egészséget egyéni és csapatszintű céljaid eléréséhez.