20 éves az ASI DSE

Bemutatkozik Vérten Orsolya, a Kézilabda szakosztályunk vezetője!

Azt hiszem Vérten Orsolya nevét meghallva senkinek sem kell sokat gondolkodnia, hogy kiről is lehet szó. Mégis jó bemutatni egyesületünk kézilabda szakosztályának vezetőjét, aki nem kevesebbszer mint száznegyvenszer lépett pályára hazánk válogatottjában, és ezeken négyszázhét gólt ért el. Irigylésre méltó pályafutás, nem kérdés. 2015-ös visszavonulása után nem lehetett kétség hogy szeretett sportágát tanítja tovább a felnövekvő generációnak. De adjuk is át Orsinak a szót, hisz övé a főszerep.

  1. Szia Orsi, bemutatkoznál pár szóban?

13évesen kezdtem el kézilabdázni a Vasas SC korosztályos csapatában. Felnőtt játékosként Győr és a Ferencváros csapatában játszottam. Válogatottként Olimpián, Világbajnokságon, Európa bajnokságon szerepeltem. Már játékos pályafutásom alatt is foglalkoztam szivacskézilabda oktatásával. A Ferencvárosi felnőtt csapat erőnléti edzője voltam két évig, ezután jöttem vissza Angyalföldre.

Egy 15 hónapos kisfiam van, akinek a kedvenc játéka a labda.

2. Mi az edzői és vezetői hitvallásod?

Edzői:8-9 éves gyerekekkel foglalkozom. Számomra a legfontosabb, hogy a fiatalok élvezzék az edzéseket, szeressék meg a sportot.

Vezetői: Hiszek a csapatmunkában, ahol egymást tisztelve, elszántan haladhatunk a közös céljaink felé.

3. Mióta vagy az egyesületnél, és mióta vagy szakosztályvezető? Mit tartasz a legfontosabb feladataidnak?

2017 szeptember óta vagyok a kézilabda szakosztály vezetője.

Fiú és lány vonalon egy olyan utánpótlás bázis kialakítása, ahová a gyerekek szívesen jönnek edzeni. Megteremteni a legjobb feltételeket a fiataloknak, ahhoz hogy kimagasló eredményeket érhessenek el csapatban vagy akár egyénileg is.

4. Jellemeznéd pár mondattal a szakosztályod helyzetét? Mik az idénre kitűzött célok? Melyik kitűzött cél megvalósulásától lennél a legboldogabb?

Azt mondhatom, hogy Budapest egyik meghatározó kézilabda szakosztálya vagyunk lány és fiú vonalon is. Szeretnénk stabilan megtartani ezt a pozíciót, illetve a fiú vonalat tovább erősíteni. Legfőképpen azt szeretném, hogy a legidősebb fiú korosztály jövőre is együtt maradna, megalapozva ezzel a fiatalabb korosztályok jövőjét.

5. Milyen lehetőségeitek vannak az edzéseken, gondolok felszerelésre, területre, infrastruktúrára?

Edzéseink nagy részét az Angyalföldi Sportközpontban és a Vasas SC kézilabda termeiben tudjuk megtartani. Ezek a helyszínek kiváló edzéslehetőségeket biztosítanak. Szerencsére szakosztályunknak eszközökben sincs hiánya, az elmúlt hónapban sikerült megvásárolnunk egy FitLight Trainer-t, amivel még színesebbé, koncentráltabbá, eredményesebbé lehet tenni az edzéseket.

6. Milyen szakmai stábbal dolgozhatsz? Jellemeznéd pár mondatban az edzőkollégáidat?

Jelenleg 11 edzőkollégám van. Mindegyikőjükről elmondható, ami számomra a legfontosabb, hogy a csapatukért mindent megtesznek, ambiciózusak és fogékonyak az újdonságra, tanulásra.

7. Mely korosztály/okat tartasz a szakosztályod zászlós hajóinak, s mik a célok azon korosztályoknál?

Nem szeretnék egyet sem kiemelni. Számomra mindig is az volt a cél, hogy a legjobbat hozzam ki magamból a pályán, az életben. Ezt várom el a szakosztály összes csapatától, tagjától is.

8. Zárásként egy kis poénos játék: ha lenne egy ASI aranyhal melytől három dolgot kívánhatnál, mik lennének azok?  

Egészséget,eredményességet és boldogságot az ASI minden tagjának!

Köszönjük Orsi, örülünk hogy jobban megismerhettünk téged, sok sikert, erőt, egészséget és kitartást kívánunk mind munkádhoz, mind magánéletedhez!